Történelmi emlékek, maradandó élmények!
 
 
 
Pályázati leirások
 
"Siklós-Mohács turisztikai tengely"
című pályázat.
(DDOP-2.1.1/A-2f-2009-0003)

Pályázó: Duna-Dráva Nemzeti Park
Igazgatóság (főkedvezményezett)
A támogatás összege: 1 058 457 050 Ft.
A támogatási szerződés 2010. július 26-án lépett hatályba.

Siklósi vár részleges felújítása
 
Siklós, mely a térség gazdasági és kulturális életének központ ja, méltán híres borairól, váráról és a városban található szám talan műemlékről, de mára joggal lehetnek büszkék az itt la kók a megújuló történelmi belvárosra, a hangulatos utcács kákra, amelyekben ízlésesen talál egymásra az idők homályá ba vesző múlt és a sikerekkel kecsegtető jövő.
A siklósi vár mára a város jelképévé vált. Művészeti kínálatát gazdagítják a történelmi, festészeti, képzőművészeti, megújult állandó és időszakos kiállítások. Számos szórakoztató programmal, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, nyári színházi előadásokkal várja a látogatókat. A vár ódon és felújított részei egyedülálló élményt nyújtanak.

Hamarosan megújul a várban található Dorottya-kert, a Barbakán és a feljáró, a falszoros és a gyilokjáró is. Az újonnan megépülő, korszerű építészeti megoldásokat felvonultató Látogatóközpont a térség turisztikai információs központja is lesz egyben.

Új fogadóépület a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen
 
Az 1526-ban lezajlott mohácsi csata helyszínén kialakított Mohácsi Történelmi Emlékhely a magyar történelem egyik sorsdöntő csatájának, és itt elesett hőseinek állít emléket. A köztudatban már ismert, megindító kopjafákkal kialakított park az idei fejlesztések által válik az emlékeihez igazán méltó zarándokhellyé. Területén új, impozáns fogadóközpont épül, mely négy szintje kiállításoknak és kávézónak is helyet ad. A kupola formájú felső szinten egy kilátó épül meg, hogy a vendégeknek lehetőségük legyen a magasból megtekinteni a virágszirmot formázó sírkertet. A sírkertet övező erdőben tematikus sétaút kerül kialakításra, továbbá a látogatóknak lehetőségük nyílik íjászkodásra török-kori íjak korhű másolataival.

Vízi turisztikai bázis a Duna-parton
 
Mohács a dunai vízi turizmus tradicionális központja. A város célja, hogy változatos sportolási lehetőségek által mindenki számára élménnyé tegye a helyi vízi adottságok élvezetét. Ennek érdekében új kikötőpontonok kerülnek kihelyezésre, vízi sporteszköz kölcsönző és kerékpárkölcsönző kezdi meg működését. A kellemes andalgásra, családi kikapcsolódásra vágyók kedvéért meghosszabbítják, hívogatóbbá varázsolják a parti sétányt, és új játszótér kerül átadásra.

Borturisztikai fejlesztések Mohács-Szőlőhegyen
 
Mohács és térsége Dél-Baranya jelentős bortermő területe, mely méltón válik egyre híresebbé, főleg fehérborairól. Ezért idén megújul a Mohács-Szőlőhegyi pincesor és környéke; felújításra kerül öt pince, a pincék előtti védett szakaszon díszburkolat kerül kialakításra. A borturizmus híveinek nagy örömére újonnan megépülő rendezvénytér a jövőben számos programnak fog helyt adni.
Galéria
 
Bejelentkezés
Még nincs regisztrálva? Itt megteheti!
 
Hírlevél
Amennyiben szeretne leíratkozni hírlevelünkről, kattintson ide
 
 
Önök írták
 
Bogi
Csodálatosak ezek a helyszínek!
petra
Nagyon szép és kezelhető a honlap!
Vlamsimi
Gratulàlok, nagyon szuper a honlap!A memoria jàtèk ezekkel a kèpekkel remek ötlet,de kèrek mèg többet!!
 
Get Adobe Flash player