Történelmi emlékek, maradandó élmények!
 
 
 
Ütemezett az élményfürdő és a kerékpárút-hálózat bővítése Mohácson
 

Szekó József az új, szabadtéri élményfürdő ünnepélyes átadásakor bejelentette, hogy a létesítmény bővítése a cél. A képviselő-testület a június végi ülésén pedig már arról határozott az önkormányzat, hogy 480 milliós beruházási költséggel fejleszteni tervezi az uszodát, amihez pályázatot nyújt be a Városfejlesztési Kft. a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz az Új Széchenyi Terv keretében elnyerhető 50 százalékos támogatása.

A tervezet szerint az élményfürdő bővítéseként egy további, 16 méter x 25 méteres úszómedence készülne újabb élményelemekkel, csúszdákkal, illetve öltözők, mosdók, büfé és gépház létesülne. A beruházáshoz szükséges saját forrásként a 240 milliós önrészt az önkormányzat az idei, valamint a jövő évi költségvetése céltartalékában elkülönített pályázati alapból biztosítja.

A testület döntése értelmében a kerékpárút-hálózat bővítésére, illetve a meglévő úthálózat felújítására is pályázatot nyújt be a város. Ugyancsak az Új Széchenyi Terv keretében elnyerhető, 100 százalékban támogatott hozzájárulással kétszázmilliós fejlesztést ütemeztek. Ennek keretében a Felszabadulás utcában a Kossuth Lajos utcától a kerékpár-kölcsönzőig, valamint a Szabadság- és Szent János utcákban a révátkelőtől a Jókai utcáig készülne új kerékpárút. A költségkeretből a meglévő bicikliutak közül az 56-os főközlekedési út mellett a szőlőhegyi óvodától a sombereki elágazásig, a Pécsi úton a vasúttól a város közigazgatási határáig tartó szakaszok, valamint a Budapesti országúti kerékpárút felújítása tervezett.

Ossza meg ismerőseivel
   


Hozzászólok a cikkhez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Galéria
 
Bejelentkezés
Még nincs regisztrálva? Itt megteheti!
 
Hírlevél
Amennyiben szeretne leíratkozni hírlevelünkről, kattintson ide
 
 
Önök írták
 
Bogi
Csodálatosak ezek a helyszínek!
petra
Nagyon szép és kezelhető a honlap!
Vlamsimi
Gratulàlok, nagyon szuper a honlap!A memoria jàtèk ezekkel a kèpekkel remek ötlet,de kèrek mèg többet!!