Történelmi emlékek, maradandó élmények!
 
 
 
Mohácsról elszármazott zenészek hangversenye
 

Több mint tucatnyi, tehetségét egykor városunkban bontogató ifjú zenész látogat haza, hogy a régi időkre emlékezzen és közösen muzsikáljon is. S ha már itthon lesznek, egy jótékonysági koncertet is meghirdettek. Fellépésük augusztus 12-én, vasárnap 18.00 órakor kezdődik a Schneider Művészeti Iskola színháztermében.

- A zene nyelvénél maradva: nem volt könnyű összetrombitálni az egykori társakat, de a többség szerencsére itt tud lenni, hogy néhány kiváló mohácsi muzsikussal együtt örvendeztessék meg a zenekedvelő mohácsi közönséget – tudtuk meg a szervezésben résztvevő Dalecker Gábortól, aki maga is zeneiskolai növendék volt Dobos József szárnyai alatt. - Megjegyezte: - Eléggé szétszóródtunk a világban, többen külföldön tanulnak és élnek, mások idehaza ugyan, de az ország távolabbi pontjain kamatoztatják tudásukat. Úgy gondoltuk, ha már Mohácstól és a zeneiskolától egykor nem csekély útravalót kaptunk, valamit vissza is szeretnénk adni. Örömzenélésünket ezért jótékonysági koncertként is tartjuk, amelyre belépődíjat nem szedünk, viszont a koncertet látogatásukkal megtisztelők adományait a Mohács-Palotabozsok-Somberek Ifjúsági Fúvószenekar javára felajánljuk.

„A reneszánsztól napjaink zenéjéig” címmel meghirdetett koncerten kikkel találkozhat a közönség? Trombitán közreműködik az örömzene ötletgazdája Mausz Ferenc (Bergische Szimfónikusok szólótrombitása), Reiter Gábor (Operaház Saarbrücken), Käsz Tamás (Frankfurt), Tóth Balázs (vendégművész, Dortmundi Operaház szólótrombitása) és Szegedi Attila (Hof, Szimfonikus Zenekar). Kürtön Bosnyák Roland (Nürnberg, Staatstheater), Pál Ferenc (Dortmund, Operaház), és Dalecker Gábor (Nürnberg, Staatstheater). A harsonások: Szabó Sándor (vendégművész, Karlsruhei Színház szólóharsonása), Szűcs Szabolcs (vendégművész, Operaház és a Magyar Rádió), Katona Szabolcs (a Schneider Lajos Zeneiskola harsona szakos tanulója) és Millich Gilbert (a müncheni Zeneművészeti Főiskola harsona szakos növendéke). Tubán: Krem Roland (zenetanár, Frankfurti Opera). Billentyűn Döbrössi László, gitáron Lupek András játszik. Az ütősöket Tamás Krisztián (a Mozarteum friss diplomása) és Péter Máté (Bécsi Zenei Egyetem hallgatója) szólaltatja meg. A műsorban döntően komolyzenét hallhat a közönség, de a reneszánsz, a barokk és más klasszikus művek mellett a könnyedebb műfajok felé is elkalandoznak a zenészek.

Ossza meg ismerőseivel
   


Hozzászólok a cikkhez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Galéria
 
Bejelentkezés
Még nincs regisztrálva? Itt megteheti!
 
Hírlevél
Amennyiben szeretne leíratkozni hírlevelünkről, kattintson ide
 
 
Önök írták
 
Bogi
Csodálatosak ezek a helyszínek!
petra
Nagyon szép és kezelhető a honlap!
Vlamsimi
Gratulàlok, nagyon szuper a honlap!A memoria jàtèk ezekkel a kèpekkel remek ötlet,de kèrek mèg többet!!