Történelmi emlékek, maradandó élmények!
 
 
 
Mesés nyár várt a gyerekekre
 

A Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a SEBAJ Egyesület segítségével ezen a nyáron is meghirdette a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a hagyományos nyári programját.

Ebben az évben is vállalkozók és magánszemélyek adományából tudták biztosítani hét héten keresztül 117 általános iskolás gyermek szebényi, fonyódligeti, vajtai táborozását és 97 tanuló egynapos mohácsi kirándulását.

A gyermekek megismerték Szebény község történetét, műemlék jellegű épületeit, az ott élők hagyományait, népszokásait.

A különböző csoportfoglalkozásokon és játékos vetélkedőkön túl heti állandó programként szerepelt a Mohácsi Polgárőr Egyesület látogatása a táborban, ahol a gyermekeknek bemutatták a polgárőrök munkáját, majd játékos vetélkedőn a diákok adtak számot a hallottakról.

A táborozók segítségére voltak a Kisfaludy Károly Gimnázium önkéntes munkát vállaló tanulói is.

A „Mesés nyár vár rád” program keretén belül meghirdetett pályázaton való részvétellel lehetősége nyílt a családsegítő szolgálatnak arra is, hogy az alapellátásban gondozott és a védelembe vett gyermekek egy felejthetetlen hetet tölthettek a fonyódligeti és vajtai ifjúsági táborban.

A programsorozat részeként a Gyermekjóléti Szolgálat ellátási területéhez tartozó településekről 97 gyermeket fogadtak, akik megismerhették városunk nevezetességeit és maradandó élményt nyújtó hajókiránduláson vehettek részt.

A Mohács Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat köszöni a megvalósításhoz szükséges több mint 700.000 forintnyi adományt, mely nélkül a programok nem valósulhattak volna meg.

Ossza meg ismerőseivel
   


Hozzászólok a cikkhez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Galéria
 
Bejelentkezés
Még nincs regisztrálva? Itt megteheti!
 
Hírlevél
Amennyiben szeretne leíratkozni hírlevelünkről, kattintson ide
 
 
Önök írták
 
Bogi
Csodálatosak ezek a helyszínek!
petra
Nagyon szép és kezelhető a honlap!
Vlamsimi
Gratulàlok, nagyon szuper a honlap!A memoria jàtèk ezekkel a kèpekkel remek ötlet,de kèrek mèg többet!!
 
Get Adobe Flash player