Történelmi emlékek, maradandó élmények!
 
 
 
Két hét múlva: szüreti- és borfesztivál
 

A sorban immár tizennegyedik ilyen, egész napos kulturális és szórakoztató programnak a tavaly igen jól „vizsgázott” szőlőhegyi rendezvénytér lesz a helyszíne két hét múlva, szeptember 15-én (szombaton). Ami a nyitányt illeti, reggel 9:00 órától a város különböző pontjain kisbíró hirdeti ki a szüreti- és borfesztivál programját, és invitálja Mohács lakóit az Újvárostól a Szőlőhegyig, a belvárostól Kismohácsig. A szabadtüzű ételek főzőfesztiválja 11:00 órától kezdődik a helyszínen, a Bükös- szurdok torkolatánál: a részvétel ingyenes. A szervezők azonban kérik: a családok, baráti társaságok és munkahelyi kollektívák a Tourinform irodában ( Széchenyi tér 1. - telefon: 505-515) jelezzék, hány fővel vesznek részt e programon (mindez a helyek beosztása, az asztalfoglalás miatt fontos.) A nap folyamán lesz gyermek játszóház, fellépnek kiváló tamburazenekaraink, énekeseink és néptáncosaink is (utóbbiak mellett apatini és pélmonostori együtteseket ugyancsak láthatunk). Szekó József 17:00 órakor köszönti a fesztiváli sokadalmat, 18:30-kor kezdődik a Borra-Való koncert bordalokkal, majd este nyolctól a mulatós zene sztárja, a Tuti Duó lép színpadra. Fél tíztől „hajnalhasadásig” a Sziget Band muzsikál az utcabál közönségének ( a teljes és részletes műsort szeptember 7-én ismerteti az Önkormányzati Hírek.

A nap folyamán a Mohács-Bóly Fehér-borút és az itteni hegyközség számos borásza is bemutatkozik, akik természetesen kóstolóval, palackos borok vásárával is várnak minket. ( A tervek szerint horvát testvérvárosunk, a közeli Pélmonostor néhány borásza szintén elhozná a kínálatát, de ez ügyben még egyeztetnek a szervezők.) Szüreti és borfesztiválunkat kirakodóvásár ugyancsak színesíteni fogja.


Ingyenes buszjáratok indulnak!

A Széchenyi térről 12:30 órától 19:30 óráig a rendezvény helyszínére óránként ingyenes buszjáratok indulnak, amelyek több helyen is megállnak (útvonal: Széchenyi tér – Liszt Ferenc utcai ABC – Horváth Kázmér utcai Spar üzlet). A Bükös-szurdokból 20:30 órától 02:00 óráig szintén óránként indulnak vissza ingyenes járatok a Széchenyi térig.

Ossza meg ismerőseivel
   


Hozzászólok a cikkhez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Galéria
 
Bejelentkezés
Még nincs regisztrálva? Itt megteheti!
 
Hírlevél
Amennyiben szeretne leíratkozni hírlevelünkről, kattintson ide
 
 
Önök írták
 
Bogi
Csodálatosak ezek a helyszínek!
petra
Nagyon szép és kezelhető a honlap!
Vlamsimi
Gratulàlok, nagyon szuper a honlap!A memoria jàtèk ezekkel a kèpekkel remek ötlet,de kèrek mèg többet!!
 
Get Adobe Flash player