Történelmi emlékek, maradandó élmények!
 
 
 
Hivatalosan is hungarikum lett a Busójárás
 

Hivatalosan is hungarikum lett a Busójárás

Az elismerés komoly marketingértékkel bír


Bár hetekkel ezelőtt már elért a híre Mohácsra, hogy télűző-tavaszköszöntő népszokásunk hungarikum lett, az erről szóló hivatalos értesítés csak nemrég érkezett meg a Városházára.

A vidékfejlesztési miniszter, aki egyúttal a Hungarikum Bizottság elnöki tisztét is betölti, levelében arról tájékoztatta Szekó Józsefet: mivel a Busójárás szerepel az UNESCO által vezetett „ Az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listáján”, a kapcsolódó törvény erejénél fogva automatikusan hungarikumnak minősül. Dr. Fazekas Sándor egyebek közt kiemeli: a hungarikummá minősítés ráirányítja a figyelmet a magyar csúcsteljesítményekre, melyek nagyban hozzájárulnak a nemzeti öntudat építéséhez, az értékek új nemzedékeknek történő átadásához és hozzáférhetővé tételéhez. A tárcavezető aláhúzza: a hungarikumok a népszerűsítő kampányok szereplőivé válhatnak, ami jobb, szélesebb körű megismerésüket és fenntarthatóságukat egyaránt szolgálja.

„A listára való felkerülés révén reményeink szerint belföldön, szűkebb hazánkban is újból a figyelem középpontjába kerülnek e világszinten elismert értékek, melyek az országimázs építésében, s a turizmus fellendítésében egyaránt szerepet játszanak.” - írja Dr. Fazekas Sándor.

Ossza meg ismerőseivel
   


Hozzászólok a cikkhez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Galéria
 
Bejelentkezés
Még nincs regisztrálva? Itt megteheti!
 
Hírlevél
Amennyiben szeretne leíratkozni hírlevelünkről, kattintson ide
 
 
Önök írták
 
Bogi
Csodálatosak ezek a helyszínek!
petra
Nagyon szép és kezelhető a honlap!
Vlamsimi
Gratulàlok, nagyon szuper a honlap!A memoria jàtèk ezekkel a kèpekkel remek ötlet,de kèrek mèg többet!!