Történelmi emlékek, maradandó élmények!
 
 
 
Az uszoda hamarosan a városé lesz, további fejlesztése tavasszal indul
 


Amint arról a decemberi testületi ülést követően már tájékoztattuk Önöket, Mohács is részese lehetett annak a kiválasztott körnek, ahol a PPP-konstrukcióban készült beruházásokat az állam kivásárolja, így a Mohácsi Termálfürdő ez évtől már nem közös tulajdona a magánbefektetőnek, a városnak és az államnak, hanem már ez utóbbié, s amely idén az első félévben végleg átadja e létesítményt önkormányzatunknak.


A 2007. júniusától működő termálfürdő létesítéséhez évekkel ezelőtt nem volt más pályázati lehetőség, mint a PPP-konstrukció, melynek azok voltak a feltételei, hogy az állam és az önkormányzat közösen vállalta 15 éven keresztül a magánbefektetőnek a beruházás költségét, valamint az üzemeltetéssel járó kiadások megtérítését. Ez az önkormányzat részéről havi 6,43 milliós, míg az államnak havonta mintegy 5,7 milliós hozzájárulást jelentett. Azzal, hogy az állam a magánbefektetők részét kivásárolta, s a létesítményt térítésmentesen tulajdonba adta az önkormányzatnak, a működtetése az előzetes költségbecslések szerint a továbbiakban - hozzávetőleg – havonta 2 milliós kiadást (+ÁFA) fog jelenteni a városnak.

Egy újabb, eredményes pályázattal a fürdő fejlesztésének feltételeit is megteremtette az önkormányzat. A III. ütemként jelzett beruházás keretében egy olyan 26 x 16 méteres sportmedence épül, amely akár versenyek rendezésére is alkalmas lesz. A medencéhez csúszdakomplexum szintén csatlakozik, amely fékezőteknős csúszdából, valamint a jelenleg még ritkaságszámba menő tölcsércsúszdából áll majd...

Mindezeken túl a kor követelményeinek megfelelő öltözőépület, edzőterem és kávézó készül, valamint a beruházás része az egyedülálló szenior-játszótér, illetve az, hogy a fürdőkomplexumban a kórház alkalmazottai által nyújtott szolgáltatások is bevezetésre kerülnek. Ami nem változik: az általános iskolások továbbra is ingyenes úszásoktatása. A 492 milliós beruházáshoz a DDOP pályázati alapjából 50 %-os támogatást kapott Mohács, vagyis, az önkormányzat saját forrásából 246 milliós önrésszel a kivitelezés a tervek szerint idén áprilisban startol. Az újabb hét munkahelyet teremtő termálfürdő-fejlesztés befejezése 2015. első negyedévére ütemezett.

Berta Mária

Ossza meg ismerőseivel
   


Hozzászólok a cikkhez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!


Galéria
 
Bejelentkezés
Még nincs regisztrálva? Itt megteheti!
 
Hírlevél
Amennyiben szeretne leíratkozni hírlevelünkről, kattintson ide
 
 
Önök írták
 
Bogi
Csodálatosak ezek a helyszínek!
petra
Nagyon szép és kezelhető a honlap!
Vlamsimi
Gratulàlok, nagyon szuper a honlap!A memoria jàtèk ezekkel a kèpekkel remek ötlet,de kèrek mèg többet!!